Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Kotimaa


WWF:n tutkimus: Ilmastonmuutoksen vaikutukset hätkähdyttävät Suomessa

Ilmastonmuutos vaarantaa kolmasosan luontotyypeistä tämän vuosisadan loppuun mennessä ja aiheuttaa tiettyjen kasvi- ja eläinlajien sukupuuton, WWF:n uusi tutkimus osoittaa.

Ilmaston lämpeneminen on yhä suurempi uhka

WWF:n uusi tutkimus osoittaa, että ilmaston lämpenemisnopeus on kriittinen luonnolle ja sen lajeille. Lämpenemisen kiihtyminen tulee uhkaamaan lukuisia lajeja seuraavien vuosikymmenien aikana. Useat lajit eivät kykene siirtymään tai muuntumaan niin nopeasti kuin ilmaston lämpeneminen edellyttäisi.

Tampere profiloituu IT-alan kehittäjänä

Panostus IT-sektorin kehitystyöhön on jakuvasti lisääntynyt. Tampere on nousemassa yhä vahvemmin teknologisten huippusovellusten kehittämiskeskukseksi. Muun muassa teknologiakeskus Hermiassa ja Tampere Virtual Reality Center:ssä tehdään korkeatasoista tuotekehittelyä.

Helikopterihanke etenee - Saattokopteritkin tulevat keskusteluun

Keskustelu saatto- eli taisteluhelikoptereista noussee esille jälleen ensi keväänä, kun eduskunnan hyväksymä turvallisuus- ja puolustuspoliittinen selonteko valmistuu parlamentaariseen tarkasteluun. Sekä puolustusvoimien että puolustushallinnon johto on viitannut tähän mahdollisuuteen useaan otteeseen.

Kansalaiset näkevät puutteita lakien tuomassa turvassa

Vain kolmasosa kansalaisista uskoo, että lainsäädäntömme antaa riittävän turvan. Tämä selviää Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen keskiviikkona julkistamasta tutkimuksesta.

Palovaroittimet lisääntyneet kerrostaloissa ja kesämökeillä

Suomalaisista kotitalouksista jo peräti 94 prosenttia on hankkinut palovaroittimen. Palovaroitinten tultua vuosi sitten pakollisiksi on niiden määrä suomalaiskodeissa lisääntynyt huomattavasti.

Helsingin raitiovaunuilla sata vuotta sähköliikennettä

Helsingin raitiovaunut ovat kulkeneet sähköllä jo sata vuotta. Raitiovaunujen kulta-aikaa elettiin heti sotien jälkeen, jolloin niillä kulki ennätysvuonna 1945 peräti 150 miljoonaa matkustajaa. Sen jälkeen käyttöaste ehti romahtaa mm. kaupunkirakenteen muuttumisen ja bussiliikenteen kasvun myötä.

Nuuskamälli pullottaa yhä useammin nuoren pojan huulessa

Nuorison nuuskan käyttö on viime vuosina reilusti lisääntynyt nuuskan viisi vuotta voimassa olleesta myyntikiellosta huolimatta. Tuoreet tutkimukset osoittavat, että etenkin urheilevat pojat käyttävät nyt nuuskaa enemmän kuin aiemmin.

Kuntien hammashoitojonoihin suunnitellaan maksimirajoja

Kuntien hammashoitojonoihin suunnitellaan maksimirajoja, ellei hoitoonpääsy muuten onnistu kohtuullisessa ajassa.

Hammashuollon ostopalvelut eivät sovi suurten väestöryhmien hoitoon

Ostopalvelut tulevat hammashuollon laajetessa lisääntymään myös suun terveydenhuollossa. Suurten väestöryhmien hoidon järjestämiseen ostopalvelut eivät kuitenkaan sovi, katsoo Suomen Hammaslääkäriliiton varatoiminnanjohtaja Anja Eerola.

Kansalaisnäkökulma mukaan turvallisuuden kohentamiseen

Lääninhallitukset ryhtyvät selvittämään kansalaisten käsityksiä oman kotipaikkansa turvallisuudesta ja sen kehittämistarpeista. Aineistoa on tarkoitus hyödyntää poliisin ja kuntien yhteisessä turvallisuussuunnittelussa. Lomakkeen saa kaikkiaan 26 300 suomalaista pääosin elo-syyskuun aikana.

Metsäkanalinnut ovat yhä hätää kärsimässä

Metsäkanalintujen rajun vähenemisen syyt alkavat hahmottua, ja myös parannuskeinoja etsitään. Selityksiä kantojen romahtamiselle on löydetty niin metsätaloudesta, pienpedoista kuin liikenteestäkin.

Laitevalinnoilla säästettäisiin reippaasti sähköä

Sähköä säästyisi selvästi, jos sähkölaitteet raskaasta teollisuudesta kotitalouksien pieniin sähkövempaimiin vaihdettaisiin energiaystävällisemmiksi.

Opettajakunta kadottamassa työnsä hallinnan

Opettajakunta on menettämässä työnsä hallinnan. Uupumusta ja stressiä aiheuttavat kiireen lisäksi oppilaiden aggressiivisuus, koulunvastainen alakulttuuri sekä koulun ja opettajien arvovallan mureneminen.

Puuenergian käyttö lisääntyy voimakkaasti

Puuenergia kattaa jo 20 prosenttia Suomen energian kokonaistuotannosta. Metsähakkeen käyttö on kaksinkertaistunut neljännesmiljoonan kuutiosta yli puoleen miljoonaan kuutioon viimeisen viiden vuoden aikana.

Suomessa käytetään Pohjoismaista vähiten rahaa terveydenhuoltoon

Suomessa käytetään tuntuvasti vähemmän rahaa terveydenhuoltoon ja vanhusten palveluihin kuin muissa Pohjoismaissa.

Sivun alkuun