Verkkouutiset

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon äänestysTapahtui näinä päivinä…Miehet käyttävät entistä enemmän kosmetiikkaa

Miesten kosmetiikassa kytee yksistään Suomessa satojen miljoonien bisnes. Erityisesti miesten kasvojenhoitotuotteiden myynnin ennustetaan kasvavan nopeasti.

Miesten kulutuskäyttäytyminen on muuttunut uuden sukupolven myötä, todetaan Beiersdorf Oy:stä.

Tutkimusten mukaan 18-40-vuotiaat trendikkäät miehet panostavat nyt kosteusvoiteisiin ja muihin kasvojenhoitotuotteisiin. Tähän saakka he ovat pääasiassa käyttäneet erilaisia parranajotuotteita ja deodorantteja.

Suomen Gallup tutki tammikuussa suomalaisten miesten parranajomenetelmiä. Sen mukaan 96 prosenttia herroista ja hidalgoista ajaa partansa. Heistä käyttää sähköparranajokonetta 57 prosenttia ja 32 prosenttia märkäajoa eli partahöylää tai -veistä.

Viimeksi mainitun suosio on kasvanut erityisesti nuorten miesten keskuudessa. Molempia ajomenetelmiä yhtä paljon käyttää 7 prosenttia ja 4 prosenttia ei lainkaan aja partaansa.


Venezuelan presidentti vihaa saippuasarjoja

Venezuelan presidentti Hugo Chavez sanoo vihaavansa television saippuaoopperoita. Se on painava ilmaisu valtionpäämieheltä, jonka 23-miljoonainen kansa rakastaa telkkusaippuaa.

Vuosi sitten valituksi tullut presidentti on herättänyt närää saippuakatsojissa, koska hän pitää suoria tv-puheita harva se ilta.

Televisioasemat ovat joutuneet keskeyttämään lähetyksensä antaakseen ruutuaikaa presidentille, jonka puheet saattavat kestää yli kaksikin tuntia kerrallaan. Värikkäät, anekdootteja vilisevät puheet välitetään lähes jokaisella tv-kanavalla.

- Minulle on sanottu,että kotiäidit suuttuvat minulle. Siinäpä suuttuvat, tokaisi Hugo Chavez vastikään yleisötilaisuudessa Rio Chicossa. Presidentti ruttasi sarjat mielipiteellään, että "ne suoltavat lapsille roskaa".

Saippuaoopperat ovat poikkeuksellisen suosittuja kauneuskuningattarien luvatussa maassa. Romanttisia draamoja tulvii tuutista keskimäärin kuusi tuntia päivässä.

Presidentti ei hellitä. Viimeisen kahden viikon aikana Chavez on puhunut kansalle tv:ssä jo kuusi kertaa. Tämän lisäksi hänellä on viikottainen kysymys-vastaus-ohjelma radiossa, jota jatkuu yleensä runsaat kolme tuntia putkeen.


Saku-Sammakko kosiomatkallaan

Lounais-Englannin urossammakoilla on tänä vuonna vakava ongelma. Seudulla on huutava pula naarassammakoista, jonka seurauksena urokset ovat hätäpäissään yrittäneet lähennellä kaikkea mahdollista kultakaloista kumisaappaisiin.

Urossammakot ovat tehneet merkillisiä kosiomatkoja myös puutarhoihin, ja yrittäneet niissä raivokkaasti iskeä vihreitä liikkuvia ja liikkumattomia esineitä ja otuksia.

Asiantuntijoiden mukaan naarassammakkojen vähyys saattaa johtua poikkeuksellisen lämpimästä vuodesta.


Karvainen jäänsärkijä

Brittipsykologit ovat nyt todistaneet sen, minkä kaikki koiranomistajat ovat tienneet iät ajat. Ujoudesta kärsivät koiran ulkoiluttajat voivat solmia helpommin uusia ihmissuhteita.

Tutkijat laittoivat naiskoehenkilön samalle ulkoilulenkille viiden päivän aikana koiran kanssa ja ilman. Hauvan kera kulkiessaan naista jututti 65 vastaantulijaa, kun taas ilman koiraa juttuseuralaisia ilmaantui vain kolme.

Nollatutkimukselta haiskahtavan kokeen on tehnyt Warwickin yliopiston psykologian laitos.


Venezuelassa ei Viagraa kaivata

Maailman kansoista venezuelalaiset ovat kaikkein tyytyväisimpiä seksielämäänsä. Tuoreen tutkimuksen mukaan 46 prosenttia maan asukkaista on "onnessaan" tämän hetken seksitilanteestaan.

Listan kakkosena ovat brasilialaiset 32 prosentin onnellisuusasteellaan ja kolmantena amerikkalaiset 27 prosentillaan.

Listan viimeisenä on Hongkong, jonka asukkaista vain viisi prosenttia on tyytyväisiä seksielämäänsä.

Paljon paremmin ei mene venäläisillä kuuden prosenttinsa kanssa, kiinalaisilla yhdeksällä prosentillaan eikä Saksan, Italian ja Malesian 14 prosentissakaan ole hurraamista.


Italialainen pusuhumala

"Parempi kunnon läimäisy kuin surkea suudelma." Tämän tyyppisiä mietelauseita sai italialainen makeistehdas kirjoituskilpailuunsa, jossa etsittiin romanttisia fraaseja suklaapallojen käärepapereihin.

Peräti 12 000 pöytälaatikkorunoilijaa lähetti Perugina-tehtaalle tekstejä, jotka sisälsivät intohimoa ja ironiaakin. Baci-nimisten suklaapusujen kääreissä on aiemmin ollut tekstiotoksia maailmankirjallisuudesta.

Raadin kirjailijajäsen Luciano de Crescenzo kertoo ihastuneensa erityisesti yhteen kymmenestä kelpuutetusta lauseesta: "Suukko on kuin ryyppy sydämestä".

Koonnut: IA
18.2.2000


Ulkomaat -sivulle