Verkkouutiset

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon äänestys







Viikon pelidemo: TrickStyle



Rullalautailua voi harjoitella vaikkapa rakettimoottorilla varustetulla skeittilaudalla. TrickStyle antaa pelaajalle ilmassa leijuvan, rakettimoottorilla varustetun rullalaudan, jonka huippunopeus yltää satasen paremmalle puolelle.


Pelissä kilpaillaan viidellätoista radalla, yhdeksällä laudalla eripuolilla maailmaa. Ratoja löytyy Lontoosta, Manhattanilta sekä Tokiosta. Demossa pelaaja voi valita kahdesta hahmosta, jotka liitelevät radalla pelaajan ohjastamana.

Kauniimman sukupuolen edustaja on 18-vuotias Angel Englannista. Miehistä sukupuolta edustaa kolmekymppinen Brad Australiasta. Molempien suorituskyky nähdään ruudun oikeassa yläkulmassa. Angelan valtti on nopeus ja Bradin kestävyys. Taidoissa ja luotettavuudessa he ovat tasaväkisiä.

Laudaksi voidaan valita joko aloittelijanlauta (ROOKIE) tai temppulauta (RIPSLITE). Aloittelijanlauta on tarkoitettu temppuihin ja kisoihin. Temppulauta soveltuu temppuihin ja vapaaohjelmaan.

Temppulauta ottaa kaulaa taitojen esittelyssä ja luotettavuudessa, mutta nopeudessa ja voimassa ne ovat samalla viivalla. Pelaajan apuna toimii opas joka auttaa tekstilaatikoiden kautta pelaaja tekemään valintoja.

Demossa on kaksi osaa, harjoittelu ja kilpaileminen. Ensin harjoitellaan peruskuviot kuten kiihdytys, käännökset ja hypyt. Kun tätä on harjoiteltu tarpeeksi voidaan suorittaa testi.

Testissä pitää kerätä yksitoista ilmassa leijuvaa palloa radalta kahden minuutin aikana. Jos tästä selviää, siirrytään harjoittelemaan temppuja.

Temppuja on yhteensä neljätoista. Näistä saadaan kuvaus valitsemalla valikosta ensin STATS ja sitten TRICKS. Tulostaulu saadaan näkyviin CHALLENGES -kohdasta.

Itse kilpailussa on kolme eri tehtävää. HOOP RACEssa opas liitää edellä rataa ja pelaajan on pysyttävä hänen perässään ja tehtävä samat temput. Lisäksi on vielä STUNT BOWL ja FREESTYLE, mutta allekirjoittaneella ei taidot riittänyt voittamaan HOOP RACEssa.

Demon asennuksen jälkeen valitaan kahdesta käynnistystiedostosta joko Glide-korteille (Voodoo) tarkoitettu tai muille 3D-korteille (Direct3D) tarkoitettu käynnistystiedosto.

Tämän jälkeen valitaan esillä olevasta ikkunasta käytettävä resoluutio. Käytössä on joko 640x480 tai 800x600 tila. Jos koneena on Pentium II, voidaan käyttää suurempaa resoluutiota ja kaikkia ääniä. Vanhemmalla koneella pelatessa kannattaa ainakin ääniä vähentää ottamalla rastin pois kohdasta USE HIGH QUALITY SOUNDS.

Pelattavuus on rennon tuntuista ja lautaa oppii käsittelemään nopeasti. Oma lukunsa on sitten temput, joita voi joutua harjoittelemaan pitkäänkin. README.TXT-tiedostosta löytyy käytettävät näppäimet.

Ääniä pelissä on suppeasti, mutta mukana olevat sopivat peliin hyvin. Yleisö kohisee, laudan moottori jytisee ja pelaajan hahmo hihkuu onnesta hypyn onnistuttua. Jos hyppy ei onnistu hahmo kiroaa heti itsensä ja kaatuessaan parahtaa sydäntä särkevästi.

Pelin yleisilme on värikäs ja vauhdikas. Rata on saatu hyvän näköiseksi ja hahmon liikkeet luonnollisiksi. Moottorin liekkien heijastus ja läpinäkyvyys erottuu edukseen.

Laitteisto: Minimi Pentium 233 Mhz, 32 Mb RAM, Win 95/98, D3D-yhteensopivat 4 Mb näytönohjain ja äänikorti.

Suositus P2 300 Mhz, 64 Mb RAM, Win 95/98, D3D-yhteensopivat 4 Mb näytönohjain ja äänikorti.

TrickStyle on rento, vauhdikas ja lajina futuristinen ajopeli.

MIKA KULMALA
28.4.2000


Ajassa -sivulle