Verkkouutiset

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon äänestys







Ohukaisia herkutteluhetkiin



Ohukaiset sopivat mainiosti esimerkiksi iltapalaksi. Niistä on helppo kehitellä niin makeita kuin suolaisia versioita.


Kevättä enteileviin maaliskuun iltoihin voisi valmistaa vaikkapa ohukaisia, joiden aineksina on mm. katkarapuja ja vihanneksia.

Vihannes-katkarapuohukainen

Neljälle

Taikina:

  • 1 muna
  • 1 dl maitoa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl öljyä
  • hieman raastettua sitruunankuorta
  • ripaus suolaa

Täyte:

  • 1/2 purjoa
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 1/2 dl herneitä
  • 150 g pavunituja
  • 8 siitaketta tai herkkusientä
  • 200 g katkarapuja

Kastike:

  • 2 rkl soijakastiketta
  • 3 dl vettä
  • chiliä, inkivääriä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • (katkaravun kuoret)
  • 1 tl seesaminsiemeniä
  • 1 tl perunajauhoja
  • ruohosipulisilppua

Kuori ja suikaloi porkkana, sipuli ja purjo. Huuhdo idut. Kuori katkaravut. Vatkaa taikinan aineet sekaisin, lisää paloitellut kasvikset ja kuoritut katkaravut.

Kuumenna suuri paistinpannu ja voitele sen pohja öljyllä. Kaada ohukaisseos pannulle ja kypsennä keskilämmöllä 8-10 minuuttia kannen alla.

Kastiketta varten kiehauta vesi, katkarapujen kuoret, mausteet ja soijakastike. Keitä neste kokoon niin, että jäljelle jää noin 1/3. Siivilöi liemi.

Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja suurusta kastike. Kiehauta. Kaada kastike ohukkaalle. Korista ruohosipulisilpulla ja seesaminsiemenillä. Tarjoa heti.

STT-IA
24.3.2000


Ajassa -sivulle