Ohukaisia herkutteluhetkiin
Ohukaiset sopivat mainiosti esimerkiksi iltapalaksi. Niistä on helppo kehitellä niin makeita kuin suolaisia versioita.
Kevättä enteileviin
maaliskuun iltoihin voisi valmistaa vaikkapa
ohukaisia, joiden aineksina on mm. katkarapuja ja
vihanneksia.
Vihannes-katkarapuohukainen
Neljälle
Taikina:
- 1 muna
- 1 dl maitoa
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl öljyä
- hieman raastettua sitruunankuorta
- ripaus suolaa
Täyte:
- 1/2 purjoa
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 1/2 dl herneitä
- 150 g pavunituja
- 8 siitaketta tai herkkusientä
- 200 g katkarapuja
Kastike:
- 2 rkl soijakastiketta
- 3 dl vettä
- chiliä, inkivääriä
- 1 rkl tomaattipyreetä
- (katkaravun kuoret)
- 1 tl seesaminsiemeniä
- 1 tl perunajauhoja
- ruohosipulisilppua
Kuori ja suikaloi porkkana, sipuli ja purjo. Huuhdo
idut. Kuori katkaravut. Vatkaa taikinan aineet
sekaisin, lisää paloitellut kasvikset ja kuoritut
katkaravut.
Kuumenna suuri paistinpannu ja voitele sen pohja
öljyllä. Kaada ohukaisseos pannulle ja kypsennä
keskilämmöllä 8-10 minuuttia kannen alla.
Kastiketta varten kiehauta vesi, katkarapujen
kuoret, mausteet ja soijakastike. Keitä neste
kokoon niin, että jäljelle jää noin 1/3. Siivilöi
liemi.
Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja
suurusta kastike. Kiehauta. Kaada kastike
ohukkaalle. Korista ruohosipulisilpulla ja
seesaminsiemenillä. Tarjoa heti.
STT-IA
24.3.2000
Ajassa -sivulle
|