Nykypäivä

kokoomus

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Ajassa


Huutoa netissä - esitelyssä nettihuutokauppoja

Internetin huutokaupat tarjoavat edullisia ostospaikkoja, joihin kuka tahansa voi ottaa osaa, ja joista voi tehdä todellisia löytöjä.

Luottokorttimaksamista GSM-puhelimessa testataan

Sonera testaa yhdessä Luottokunnan ja sen yritysryhmään kuuluvan Eurocard Oy:n kanssa luottokortilla maksamista matkapuhelimella.

Viikon pelidemo: Mortyr 2093-1944

Räiskintäpeleissä pelin idea toistuu pelistä toiseen - vain paikka ja grafiikkaa muuttuu.

Amerikkalaismissit liian laihoja

Amerikkalaistutkijat ovat huolissaan yhä laihemmista misseistä.

Euroopan nuorison terveyserot kasvavat

Euroopan nuorison terveys on kohentunut, mutta samanaikaisesti väestöryhmien väliset terveyserot ovat kasvaneet sekä maiden sisällä että eri maiden välillä.

Suomen ja Viron suhteissa runsaasti ongelmia 1930-luvulla

Suomen ja Viron ongelmalliset suhteet ovat jääneet varmasti useimmille suomalaisille hämärän peittoon. Tuore väitöskirja tuo uutta näkemystä maiden ajoittain kärjistyneisiin suhteisiin.

Työpaikkaetuna sikareita rajattomasti

Suomen kaltainen tupakkalaki ei taitaisi hevin mennä läpi Dominikaanisessa tasavallassa. Ainakin sikaritehtaitten työntekijät panisivat lujasti hanttiin, sillä he saavat työtä tehdessään polttaa ilmaiseksi niin monta sikaria kuin haluavat.

Suomalaisten omatoimimatkailu lisääntynyt

Suomalaisten matkailu on Tilastokeskuksen tekemän matkailututkimuksen mukaan eurooppalaistumassa, mikä näkyy yksilöllisesti räätälöityjen matkojen lisääntymisenä. Trendi ilmenee erityisesti lähialueiden ulkopuolelle Länsi- ja Keski-Eurooppaan tehdyillä lomamatkoilla.

Malaria kaukomatkaajan vaarallisimpia tauteja

Matkoilta saadut infektiot aiheuttavat suomalaisturisteille paljon sairastavuutta, mutta melko vähän kuolemantapauksia. Kaukomatkojen myötä malaria on kuitenkin noussut vakavasti otettavaksi vaaraksi.

Luonto viehättää myös eliittejä

Tieto- ja taitoammattilaiset arvostavat tuoreen tutkimuksen mukaan enemmän kaupunkiasumista kuin suomalaiset keskimäärin.

Päiväkodissa lapsia ohjataan perinteisiin sukupuolirooleihin

Lapsia ohjataan päiväkodissa perinteisiin miehen ja naisen rooleihin, eikä heitä kohdella yksilöinä.

Makkaroissa käytetään kilometreittäin luonnonsuolta vuodessa

Suomalaiset grillimakkarat sujahtavat pääasiassa aitoon sian ohutsuoleen. Nakeissa käytetään pienempää lampaan suolta, mutta valtaosa nakeista on nykyään kuorettomia. Lenkkejä ympäröi joko naudansuoli tai keinosuoli.

Fondue on hauskaa talviherkuttelua

Ilta fondue-padan äärellä 1960 ja -70 -luvuilla oli suomalaisille uudenlaista juhlaa. Useimmiten kuumaan öljyyn dipattiin lihasuikaleita ja myöhemmin Alppimatkojen yleistyttyä padassa porisi sveitsiläiseen tyyliin juusto.

Ohukaisia herkutteluhetkiin

Ohukaiset sopivat mainiosti esimerkiksi iltapalaksi. Niistä on helppo kehitellä niin makeita kuin suolaisia versioita.

Makunautintoja Ahdin antimista

Kala on monipuolinen ravintoaineiden lähde. Ravitsemussuositusten mukaan sitä pitäisi syödä ainakin kahdesti viikossa, eri lajeja vaihdellen. Me suomalaiset olemmekin EU:n kolmanneksi ahkerinta kalansyöjäkansaa. Edellemme tässä pääsevät vain espanjalaiset ja portugalilaiset.

Kesäaika alkaa sunnuntaina

Suomi siirtyy kesäaikaan sunnuntaina aamuyöllä. Kesäaikaan siirrytään kaikissa EU-maissa. Kesäaika alkaa kello 3 Suomen aikaa, jolloin kelloja siirretään tunti eteenpäin.

Ajan suunnassa lyhyesti

Viikon vitsit - Jokes

Pieni kevennys muuten niin ankeaan arkeen.

Sivun alkuun