Verkkouutiset

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon äänestysUosukainen venyttää etumatkaansaKokoomuksen presidenttiehdokas Riitta Uosukainen on venyttänyt etumatkaansa RKP:n Elisabeth Rehniin.


Sunnuntaisuomalaisen teettämän mielipidemittauksen mukaan Uosukaista äänestäisi ensimmäisellä kierroksella 30 prosenttia.

Rehn keräisi 23 prosenttia äänistä, saman verran kuin kannatustaan edelleen kohentava keskustan Esko Aho. SDP:n ehdokas, ulkoministeri Tarja Halonen jää 17 prosentin kannatuksella neljänneksi.

Sunnuntaisuomalaisen tutkimus on tuloksiltaan samansuuntainen kuin MTV3:n viime perjantaina julkistama.

Toisella kierroksella Uosukainen voittaisi Rehnin luvuin 55-45 ja Ahon luvuin 62-38. Uosukainen on mittauksen mukaan vasemmistopuolueiden kannattajille mieluisampi ehdokas kuin Rehn tai Aho.

Rehn voittaisi Ahon toisella kierroksella luvuin 56-44. Halonen häviäisi toisella kierroksella Uosukaiselle 34-66 ja Rehnille 39-61.

Keskustan kannattajat ovat tutkimuksen mukaan puolueuskollisimpia. Heistä 71 prosenttia äänestäisi Ahoa. Halonen on suositumpi vasemmistoliiton äänestäjien kuin omiensa keskuudessa - kannatuslukemat ovat 65 ja 47 prosenttia.

Uosukainen ja Rehn keräävät tukea kaikkien puolueiden kannattajien joukosta ja tasaisesti ympäri maata. Ahon kannatus on suurinta Itä-Suomessa, missä häntä tukee 39 prosenttia. Hän johtaa kisaa myös Pohjois- ja Keski-Suomessa, joissa hän kerää 35 ja 33 prosenttia kannatuksesta.

Uudellamaalla jylläävät Uosukainen ja Rehn. Kannatusluvut ovat 33 ja 31 prosenttia.

Halosen vahvimpia kannatusalueita ovat Etelä- ja Pohjois-Suomi, heikoimpia Keski- ja Itä-Suomi.

Kärkinelikosta seuraavien ehdokkaiden kannatus ei mittauksen mukaan ole juuri liikkunut. Vihreiden Heidi Hautala saa viiden prosentin tuen, remonttiryhmän Risto Kuisma ja perussuomalaisten Ilkka Hakalehto yhden prosentin kumpikin.

Tutkimukseen osallistui yhteensä 1 414 äänestysikäistä suomalaista, jotka haastateltiin puhelimitse 26.10.-4.11. Tutkimuksen teki Suomen Gallup.

STT-IA
6.11.1999


Politiikka -sivulle