Nykypäivä

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Politiikka


SAK organisoitunut Halosen taakse

SAK:n sosialidemokraattinen siipi ei ole jäänyt toimettomana tuijottamaan presidenttiehdokas Tarja Halosen (sd.) paikallaan polkevia ja alhaisia kannatuslukuja. SAK:n demarit ovat kaikessa hiljaisuudessa koonneet jo alkusyksystä oman kampanjaorganisaationsa presidentinvaaleja varten.

Professori Eskelinen: Missä on presidenttiehdokkaiden avoin ulkopoliittinen keskustelu?

Suomen ulkopoliittinen keskustelu on lattean konsensushengen läpitunkemaa, arvioi kansainvälisen politiikan professori Anne Eskelinen Helsingin yliopistosta. Sama varovaisuus tai näkemyksien puute vaivaa myös presidenttiehdokkaita. Maailmaa olisi myös NATO- ja EU-kysymysten takana.

Uosukainen venyttää etumatkaansa

Kokoomuksen presidenttiehdokas Riitta Uosukainen on venyttänyt etumatkaansa RKP:n Elisabeth Rehniin.

Äänestysinto voi lopahtaa presidentinvaalin toisella kierroksella

Äänestysvilkkaus saattaa presidentinvaalien toisella kierroksella pudota selvästi, jos vastakkain olevat kaksi ehdokasta koetaan joissakin ryhmissä vastenmielisiksi.

Suomen NATO-jäsenyyden kannatus ennätysalhainen

Kannatus Suomen jäsenyydelle Pohjois-Atlantin puolustusliitto NATO:ssa on kansalaisten keskuudessa alempi kuin koskaan tällä vuosikymmenellä. Taloustutkimuksen Verkkouutisten toimeksiannosta tekemän selvityksen mukaan vain 16 prosenttia suomalaisista kannattaa maamme NATO-jäsenyyttä.

Bildt syyttää Ruotsin johtoa ulkopoliittisesta saamattomuudesta

Ruotsin maltillisen kokoomuksen entinen puheenjohtaja ja maailman konservatiivipuolueiden kattojärjestö IDU:n puheenjohtaja Carl Bildt suomii rankasti kotimaisia kollegojaan saamattomasta ulkopolitiikasta. Bildt peilaa jälleen Ruotsia naapureihin Suomeen ja Norjaan.

Kymmenen vuotta kylmän sodan päättymisestä

Viiden Itämeren maan presidentit pohtivat Euroopan tulevaisuutta kylmän sodan päättymisen muistojuhlassa Jyväskylässä maanantaina. Puolan, Baltian maiden ja Suomen päämiesten puheiden sävy oli kautta linjan toiveikas.

Ahtisaari: Tulevaisuus perustuu valtioitten valinnan vapauteen ja yhteistyöhön

Presidentti Martti Ahtisaaren mielestä Itämeren mailla on syytä iloita kylmän sodan päättymisen jälkeisestä muutoksesta.

Kokoomus noussut suurimmaksi puolueeksi

Tuoreen mielipidemittauksen mukaan Kokoomus on noussut maan suurimmaksi puolueeksi.

Urheilupolitiikan eheyttäminen jäi Urho Kekkoselle vain haaveeksi

Urho Kekkonen tunnettiin siitä, että hän yleensä onnistui siinä mihin ryhtyi. Hänen pitkän yhteiskunnallisen uransa aikana yksi selkeä tavoite jäi kuitenkin vain haaveeksi. Kekkosen toivoma suomalaisen urheilujärjestöelämän eheytyminen toteutui vasta hänen kuolemansa jälkeen 1990-luvulla.

Työryhmä poistaisi tulkintaongelmat rauhanturvalaista

Suomalaisille rauhanturvaajille halutaan nykyistä selvemmin valtuuksia myös voimankäyttöön. Rauhanturvaamislain uudistamista selvittänyt virkamiestyöryhmä arvioi, että nykyinen laki on liian tulkinnanvarainen ja aiheuttaa ongelmia käytännön tilanteissa.

Lipponen: Puolustusulottuvuus ja perusoikeudet EU:n sääntöuudistukseen

Suomi on valmis käsittelemään EU:n tulevassa sääntöjenuudistuksessa myös EU:n turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaan sekä kansalaisten perusoikeuksiin liittyviä aiheita, ilmoitti pääministeri Paavo Lipponen (sd.) perjantaina.

EU:n veropaketin kohtalo yhä epävarma

Suomi saattaa järjestää ylimääräisen valtiovarainministerikokouksen Helsingin EU-huippukokouksen aattona joulukuussa. Kokous voidaan järjestää, jos sitä tarvitaan runnomaan läpi sopu EU:n veropaketista.

Työssä jaksamisen ohjelma hakee keinoja pidentää suomalaisten työuraa

Työpaikoille haetaan uusia käytännönläheisiä ratkaisuja mm. työssä uupumisen torjuntaan. Tuttuna tavoitteena on, että suomalaiset sinnittelisivät työelämässä nykyistä pidempään.

Kaupan osa-aikaistamisinto laantumassa

Kaupan alalla uskotaan osa-aikatyön määrän saavuttaneen jo kattonsa. Sekä Kaupan työnantajaliitto että työntekijöitä edustava Liikealan ammattiliitto arvioivat, ettei kaupan piirissä voida enää juuri lisätä osa-aikaisten käyttöä ehkä erikoistavarakauppaa lukuun ottamatta, jos kauppaan halutaan sitoutunutta ja motivoitunutta väkeä.

Sivun alkuun