Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Ulkomaat


Vojvodinan unkarilaisten aseman odotetaan kohentuvan

Jugoslavian veretön vallankumous ja Vojislav Kostunican valinta 13 vuotta hallinneen Slobodan Milosevicin tilalle on saanut kiitosta maailmalta. Naapurissa Unkarissa reaktiot ovat samansuuntaiset ja toiveikkaan odottavat Vojvodinan unkarilaisvähemmistön aseman suhteen.

Kidutus vakava ongelma myös Euroopassa

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International aloitti keskiviikkona maailmanlaajuisen kampanjan kidutusta vastaan. Järjestön tuoreen raportin mukaan valtion viranomaiset ovat kolmen viime vuoden aikana syyllistyneet kidutuksiin ja pahoinpitelyihin yli 150 maassa.

IISS: Lähi-itään myytiin yhä eniten aseita

Lähi-itään myytiin viime vuonna edelleen eniten aseita, käy ilmi Kansainvälisen strategiantutkimuslaitoksen (IISS) torstaina julkaistusta vuosiraportista.

Aseellisissa konflikteissa kuoli vuoden aikana 100 000 ihmistä

Ainakin 100 000 ihmistä on saanut surmansa aseellisissa konflikteissa eri puolella maailmaa kuluneena vuonna, kertoo Kansainvälinen strategiantutkimuslaitos (IISS) vuosiraportissaan.

Japanin talouslama on vähentänyt saken kulutusta

Riisistä valmistettu sake-juoma on kuulunut japanilaisiin juhlatilaisuuksin jo parintuhannen vuoden ajan. Saken juominen on muutaman viime vuoden aikana vähentynyt huomattavasti, ja monet pienet valmistajat ovat ajautuneet kriisiin.

Sodan sääntöjä opetetaan Nobelin talossa

Sodan lakeja eli vuonna 1949 allekirjoitettua Geneven pöytäkirjaa ja siihen vuonna 1977 liitettyjä lisäpöytäkirjoja opetetaan puolustusvoimien johtohenkilöille Italian San Remossa sijaitsevassa Alfred Bernhard Nobelin talossa.

Goren ja Bushin kolmaskaan väittely ei tuonut ratkaisua

USA:n presidentinvaalien ehdokkaat, republikaanien Texasin kuvernööri George W. Bush ja demokraattiehdokas, varapresidentti Al Gore kävivät kolmannen ja viimeisen televisioidun vaaliväittelynsä keskiviikkona.

Lasten läksyt kuumentavat tunteita Yhdysvalloissa

Paljonko on paljon? Amerikkalaiset vanhemmat ja opettajat ovat joutuneet pohtimaan tätä kysymystä, kun amerikkalaislasten läksykuormasta on kiistelty julkisuudessa.

FAO: Maailmassa 826 miljoonaa nälkäistä

Ennennäkemättömästä yltäkylläisyydestä huolimatta 826 miljoonaa ihmistä ei saa tarpeeksi ruokaa, YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO kertoi maanantaina, maailman ravintopäivänä.

Tapahtui näinä päivinä...

Sivun alkuun