Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Talous


Pörssiralli ehkä päättymässä

teknologiayritysten pörssiralli kääntyi alamäkeen jo viime keväänä, ja nyt lähestytään kuolemankurvia.

Osakekurssit laskeneet tänä vuonna jo 28 prosenttia

Osakkeiden hinnat Helsingin pörssissä ovat kuluvan vuoden aikana ja etenkin viime kevään huippulukujen jälkeen laskeneet voimakkaasti. Viime vuoden lokakuuhun verrattuna osakkeiden hinnat ovat kuitenkin vielä tukevasti korkeammalla.

Pörssikurssien lasku syönyt kotitalouksien varallisuutta

Pörssikurssien viimeaikainen lasku ja heilahtelu eli volatiliteetti ovat kansantalousekonomistin mielestä luonnollinen seuraus viimekeväisestä nousuhuumasta.

Inhimillinen pääoma saatava arvoonsa yrityksissä

Henkilöstöraportointi avaa hyvän kanavan parantaa suomalaisen työelämän laatua. Sekä yksityisten yritysten että julkisen sektorin työnantajien tulisikin täydentää taloudellista tilinpäätöstään henkilöstöönsä eli inhimilliseen pääomaan liittyvillä tiedoilla.

Maltillisuutta korko-odotuksiin

Euroopan keskuspankki (EKP) on nostanut rahapolitiikan ohjauskorkojaan 2,25 prosenttiyksikköä viime vuoden syksystä. Keskeinen "tukkurahan" hinnan määrittävä EKP:n ohjauskorko on tällä hetkellä 4,75 prosenttia, kun viime vuoden marraskuussa se oli 2,50 prosentin tasolla.

Poliittinen valtapeli heikentää luottamusta euroon

Euron kurssin lasku, raakaöljyn kallistuminen ja inflaation kiihtyminen ovat käynnistäneet Euroopassa voimakkaita hyökkäyksiä Euroopan keskuspankkia vastaan.

Robotit aloittavat pian kotien valloituksen

Robotit aloittavat matkapuhelimien ja kotitietokoneiden leviämisen tukemina lähivuosina maailmanlaajuisen kotien valloituksen.

Sähköverkosta laajakaistainen tiedonsiirtoverkko?

Sähkönjakeluverkko voi muuttua jopa laajakaistaiseksi tiedonsiirtoverkoksi, jos tiistaina solmittu sopimus kokeilusta ja pilotoinnista Jyväskylässä osoittautuu myös kaupallisesti kannattavaksi.

Amnesty perää yrityksiltä sosiaalista vastuuta

Moni iso suomalaisyritys on kirjannut ihmisoikeuskysymykset talon sisäisiin normistoihin. Harva yhtiö sen sijaan on vielä julkistanut eettisiä normistojaan. Pian näin tekee mm. UPM-Kymmene ja ennen pitkää myös Nokia.

PT: Vahva kasvu jatkuu riskien varjossa

Palkansaajien tutkimuslaitos ennusti keväällä kokonaistuotannon kasvavan tänä vuonna 5 prosenttia. Viimekeväisen ennusteen mukaan kasvun nopein vaihe ajoittuu kuluvaan vuoteen, mutta ensi vuonnakin kokonaistuotanto kasvaa Suomessa keskeisiä kilpailijamaita nopeammin eli noin 4 prosenttia.

PTT: Kasvu hidastuu hieman - inflaatio jää 2,5 prosenttiin ensi vuonna

Pellervon taloudellinen tutkimuslaitos PTT ennustaa talouden kasvun hidastuvan kuluvan vuoden noin 5 prosentista 4 prosenttiin vuonna 2001. Samalla nopeaksi noussut inflaatio hidastuu mutta jää edelleen reilusti kahden prosentin yläpuolelle.

Tuore tutkimus: Varallisuus keskittyy keskuksiin

Varallisuus samoin kuin henkinen pääoma siirtyy ja keskittyy Turun kauppakorkeakoulun tuoreen tutkimuksen mukaan keskuksiin.

Inflaatio kiihtyi syyskuussa 4,2 prosenttiin

Kuluttajahintojen vuosimuutos eli inflaatio oli Tilastokeskuksen mukaan syyskuussa 4,2 prosenttia. Elokuussa inflaatio oli 3,8 prosenttia. Inflaation nopeutuminen johtui kevyen polttoöljyn ja bensiinin kallistumisesta.

Ympäristöalan liikevaihto 28 miljardia markkaa

Ympäristöalan liikevaihto Suomessa oli noin 21 miljardia markkaa vuonna 1998. Tämä käy ilmi Tilastokeskuksen toteuttamasta tutkimuksesta, jota rahoitti kauppa- ja teollisuusministeriö.

PTT: Metsäteollisuudelle lihava vuosi

Pellervon taloudellinen tutkimuslaitos PTT ennustaa paperin viennin kasvun ja hintojen nousun jatkuvan myös ensi vuonna. Paperin vienti kasvaa nelisen prosenttia ja hinta nousee jonkin verran reippaammin.

PTT: Vuosi 2000 hyvä maataloudelle - tulot laskussa ensi vuonna

Pellervon taloudellinen tutkimuslaitos PTT ennustaa maatalouden yrittäjätulon nousevan lähinnä hyvän sadon ja tukimuutosten ansiosta tänä vuonna selvästi yli 20 prosenttia, mutta vuonna 2001 yrittäjätulo jälleen pienenee runsaat 8 prosenttia.

Vaihtotaseen ylijäämä nousi 6,4 miljardiin elokuussa

Vaihtotaseen ylijäämä nousi elokuussa 6,4 miljardiin markkaan, kun se kuukautta aiemmin oli 6,1 miljardia.

Viikon verovinkki

Kotitalousvähennystä koskeva laki muuttuu. Uutta lakia sovelletaan vasta ensi vuonna tehtyihin töihin. Tänä vuonna tehtyihin, mutta ensi vuonna maksettaviin, sovelletaan voimassaolevia säännöksiä.

Sivun alkuun