Cisco

Kera

Sisältö
Pääsivu
Pääkirjotus
Talous
Ulkomaat
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Linkit
Arkisto

Talsa

PolitiikkaOikeuskansleri: Työministeriön toimittajatutkimus laillinen

Työministeriö ei menetellyt virheellisesti, kun se teetti toimittajien työtä arvioineen viestintätutkimuksen, oikeuskansleri Paavo Nikula toteaa päätöksessään. Nikula kuitenkin muistuttaa, että työministeriön on suhtauduttava tasapuolisesti eri tiedotusvälineisiin ja toimittajiin. (Päivitys 2.11.1998)

Viikonlopun politiikkaa lyhyesti

Aula: Uusi aluepolitiikka kiihdyttää tulevaisuuteen. Huttu-Juntunen: Lisää valtionosuuksia kunnille. Penttilä: Suomi Venäjän politiikan johtajaksi. Sunnuntaisuomalainen: Keskusta suosituin. Alho-nauhat Internetiin. (Päivitys 1.11.1998)

Pesälä tähtää EU-parlamenttiin

Eduskunnan ensimmäinen varapuhemies Mikko Pesälä (kesk) asettuu ehdolle ensi kesän europarlamenttivaaleissa. Päätös merkitsee samalla sitä, ettei Pesälä pyri enää maalisvaaleissa eduskuntaan. (Päivitys 1.11.1998)


Vihreiden Heikkinen: Ydinvoimaloiden sulkemisvaatimaatimuksiin pitää varautua

Vihreiden puoluesihteeri Ari Heikkinen kehuu hallitusyhteistyötä SDP:n kanssa, vaikka perustulo ja energiakysymykset ovat kääntäneet katsetta myös keskustaan. Ydinvoiman taakse vihreitä ei saa.

Häntä heiluttaa koiraa - korutonta kertomaa

Helsingin Sanomien pääkirjoitustoimittaja Risto Uimonen on tehnyt palveluksen suomalaisille veronmaksajille. Siinä missä poliitikot kertovat kirjoissaan hassuja sattumuksia ja mukavia muistelmia, kirjoittaa toimittaja tiukkaa lähihistorian analyysia ja polemisoi päivänpolitiikan syviä linjoja. Korutonta kertomaa.

Kokoomusko suurin?

Research International on tehnyt MTV:n uutisten tilauksesta puoluekannatusarvion, jonka mukaan Kokoomus on noussut maan suurimmaksi puolueeksi. Miten tätä tulosta on tulkittava ja mistähän muutokset voisivat johtua?

MTV:n mielipidekysely: Kokoomus ykköseksi

Kokoomus näyttää tuoreen mielipidekyselyn mukaan nousseen Suomen suosituimmaksi puolueeksi. Sosialidemokraatit ovat pudonneet kolmanneksi keskustan jälkeen.

Uskollisuus palkitaan kunnallisvaaleissa

Suomalainen äänestäjä on edelleen hyvin puolueuskollinen ja valitsee vaaleista toiseen saman ehdokkaan. Vaikka ns. liikkuvien äänestäjien määrä on vuosien mittaan selvästi kasvanut, kunnallisvaaleissa muutos on tuoreen tutkimuksen mukaan hidasta.

Kalevi Sorsa muistelee

SDP:n pitkäaikainen voimahahmo Kalevi Sorsa uskoo, että ilman EEC-vapaakauppasopimusta Suomi ei olisi tänään EU:n eturivissä. Hän kysyy, olisiko Suomi EU:n jäsenkään.

Toinen lisäbudjetti eduskuntaan

Eduskunta sai perjantaina hallitukselta esityksen kuluvan vuoden toisesta lisätalousarvioesityksestä. Lisäbudjetissa valtion menojen nettolisäys on 7,5 miljardia markkaa ja tulojen nettolisäys 13,7 miljardia markkaa.

EU:n linja pakolaispolitiikassa jäänee ratkaistavaksi Suomen puheenjohtajakaudella

EU:n sisä- ja oikeusministerit jatkoivat torstaina Wienissä keskustelua unionin yhteisestä toimintalinjasta maahanmuutto- ja turvapaikka-asioissa.

Ylikansallinen sopiminen tekee hitaasti tuloaan työmarkkina-asioihin

Ammattijärjestöjohtajat uskovat ylikansallisen sopimisen työmarkkinakysymyksissä lisääntyvän, mutta hitaasti ja asteittain. Esimerkiksi palkoista sopimista eurotasolla ei ole näköpiirissä.

Sosiaaliturvalle ei yhteistä minimitasoa EU:ssa

Yhteisen eurooppalaisen sosiaaliturvan minimitason asettaminen ei ole poliittisesti mahdollista lähitulevaisuudessa. Sen sijaan lasten elämänlaatua voitaisiin kohentaa nopeastikin.

Kioton ilmastosopimukseen yritetään saada tolkkua

Vääntö ilmastoa lämmittävien kasvihuonekaasujen rajoittamiseksi jatkuu marraskuun alussa Buenos Airesissa Argentiinassa. Silloin jokainen seuraa mielenkiinnolla suuren ja painavasanaisen Amerikan mielenliikkeitä ja valmiutta joustaa.

Tutkimus oikeuskulttuurin murroksesta: Tuomarit vievät valtaa eduskunnalta

Tuomareiden valta on kasvanut viime vuosikymmeninä, ja valta lisääntyy edelleen eduskunnan kustannuksella. Näin arvioi professori Jukka Kekkonen suomalaisen oikeuskulttuurin kehitystä 1900-luvulla.

Henkilöstön asemasta Eurooppa-yhtiöissä haetaan yhä sopua

EU:n työministerit jatkoivat tiistaina Luxemburgissa sovun hakemista siitä, miten henkilöstön edustus ns. Eurooppa-yhtiöissä turvataan. Kiistat jäivät edelleen ratkaisematta.

Viikon varrelta - politiikkaa lyhyesti

Keskusta kypsyttelee vaaliliittoratkaisua. Uosukainen toivoo sovun löytyvän valtiosäännön pääministeripykälästä. Skinnari: Työn verotusta voitaisiin laskea myös ensi vaalikaudella. Jaakonsaari luottaa joustolakien läpimenoon. Taina: Vain NATO:lla rakenteet kriisinhallintaan. RKP haluaa myös seuraavaan hallitukseen. Pulliainen puolustaa Lipposta. Skinnari ehdottaa palvelujen ja ruuan veroalea.

Puolueiden kannatusarviot

Tällä sivulla näet tärkeimpien puolueiden kannatusarviot verrattuna viime eduskuntavaaleihin kolmen tutkimuslaitoksen mittaamana. (Päivitetty 4.11.1998)