Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Ulkomaat


Japanissa vaihtui pääministeri mutta ei talouspolitiikka

Japanissa vaihtui pääministeri mutta talouspolitiikka ei muutu ainakaan ennen syksyn vaaleja. Maan taloudessa on tapahtunut hiukan myönteistä kehitystä, mutta ilman reipasta uudistushenkeä ei hallitus pitkälle pötki.

Ydinsulkusopimuksen tarkastelukonferenssissa on paljon pelissä

Ydinsulkusopimuksen maanantaina alkavan tarkastelukonferenssin vaikeana tehtävänä on pohtia, kuinka ydinaseiden leviämisen estämisessä ja ydinaseriisunnassa päästäisiin eteenpäin.

Zimbabwen talous kriisissä 20 vuotta itsenäistymisen jälkeen

Zimbabwen talous on 20 vuotta kestäneen itsenäisyyden jälkeen syvässä kriisissä. Varsinkin maatalous, jota Britanniasta itsenäistymisen aikoihin pidettiin lupaavimpana koko Afrikassa, on suurissa vaikeuksissa.

Väkivaltaa pelkäävät viljelijät jonottavat Britannian passeja

Zimbabwen korkein oikeus puuttui väkivaltaiseksi kääntyneeseen maakiistaan jälleen keskiviikkona samaan aikaan kun sadat valkoihoiset zimbabwelaiset jonottivat Britannian edustustoon hakeakseen entisen emämaan kansalaisuutta.

Kiista Kiinan kaupasta kiihtyy Yhdysvalloissa

Poliittinen kiista Kiinan asemasta Yhdysvaltain kauppakumppanina ja Maailman kauppajärjestön eli WTO:n tulevana jäsenenä on kärjistymässä Yhdysvalloissa.

Juntunen: Venäjä terävöittänyt otettaan Karjalasta

Venäjä on terävöittänyt otettaan Karjalan suhteen, arvioi Maanpuolustuskorkeakoulun erikoistutkija Alpo Juntunen pohtiessaan Venäjä suhtautumista raja-alueisiinsa.

Puolet maailman kosteikoista ja metsistä tuhottu

Tuore amerikkalaisraportti maalaa varsin synkän kuvan maapallon ympäristön nykytilasta ja tulevaisuudesta. Luonnonvarojen kasvava kysyntä uhkaa ympäristön terveydentilaa, vaikka tietoisuus ympäristöongelmista onkin kasvanut.

Valaiden ja kilpikonnien kauppaa ei vapautettu

Nairobissa pidetty, uhanalaisten lajien kansainvälistä kauppaa käsittelevä CITES-konferenssi torjui torstaina ehdotuksen poistaa valaiden ja merikilpikonnien kauppaa koskeva maailmanlaajuinen kielto.

Kuukaupunki Kaliforniaan

Pieni Hesperian kaupunki Kaliforniassa saattaa tulevaisuudessa ylpeillä maailman ensimmäisellä kuusiirtokunnalla, joka tosin sijaitsee maan pinnalla.

Venäläinen naisaktivisti valittaa naisten poliittisen vaikutusvallan vähyyttä

Venäjän naisliike on hajallaan ja naisten rooli politiikassa on kutistunut, valittaa moskovalainen naisasianainen ja ympäristöaktivisti, professori Tatjana Popova.

Talous kumoaa politiikan - politiikka ja demokratian rajat Perussa

Valtiotieteen lisensiaatti Teivo Teivainen toteaa tuoreessa väitöskirjassaan, että poliittisesti merkittäviä päätöksiä tehdään yhä enemmän taloudellisissa instituutioissa.

Kuolan ydinvoimalaan turvajärjestelmä suomalaistuella

Venäjän Kuolan ydinvoimalan turvallisuutta on parannettu valvontajärjestelmällä, joka on rahoitettu osin Suomen lähialuevaroista.

Viikon varrelta - ulkomaat lyhyesti

Tapahtui näinä päivinä...

Sivun alkuun