Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Talous


Aasian yritykset jälkijunassa Internetiin

Kaakkois-Aasian yritykset ovat jääneet Yhdysvalloista ja Euroopasta jälkeen Internetin hyödyntämisessä yritysmarkkinoilla. Syitä tähän on monia, ja Aasian maiden välillä on suuria eroja.

Suomalaisyritykset mukana Kaakkois-Aasian kasvavilla IT-markkinoilla

Tietoyhteiskunta tekee tuloaan Kauko-Itään. Useita suomalaisyrityksiä osallistuu Kiinassa ja Malesiassa järjestettäville IT-alan suurmessuille.

Euroaika luo uudet ehdot tulopolitiikalle

Suomen rahana on jo kohta kaksi vuotta ollut yhteisvaluutta euro - sen fyysinen ilmentymä markka tosin jatkaa olemassaoloaan vielä vajaat puolitoista vuotta.

SP:n Vanhala: Ylikuumeneminen on todellinen riski

Suomen nopea talouskehitys on Suomen Pankin pääjohtajan Matti Vanhalan mukaan vaativa haaste kotimaiselle talouspolitiikalle.

Sailas toivoi palkkamalttia ja varoitti inflaatiokierteestä

Suomella on valtiosihteeri Raimo Sailaksen mukaan kaikki edellytykset inflaation hidastamiseksi muiden EU-maiden tasolle ensi vuonna.

Aros-Maizels: Pörssiyhtiöiden voitot vahvassa kasvussa

Suomalaisten pörssiyhtiöiden voitot kasvavat voimakkaasti tänä vuonna ja parin seuraavan vuoden aikana. Pörssiyhtiöt takovat Meritan investointipankin Aros-Maizelsin tuoreen osakemarkkinaennusteen mukaan ennätystuloksia lähivuosina. Niiden voitto kasvaa kolmessa vuodessa lähes kolmanneksen suuremmaksi kuin viime vuonna.

Tulevaisuuteen voi vaikuttaa omilla valinnoilla

Mitä tapahtuu, jos Kiina hajoaa? Miltä näyttää Suomen ja Euroopan tulevaisuus, jos EU joutuu sivuraiteelle? Mitkä megatrendit jylläävät muutaman vuoden kuluttua? Näihin ja lukemattomiin muihin kysymyksiin paneudutaan tulevaisuuden tutkimuksessa, joka auttaa esimerkiksi yrityksiä visioimaan kehitystä ja rakentamaan pitkän aikavälin skenaarioita.

Yritysjohto markkinoiden ristitulessa

Suomalaisyritysten johtajat ovat mantran tavoin viime vuodet vannoneet omistajalähtöisyyden nimiin.

Vilkas elokuu vahvisti kesän matkailutulosta

Ulkomaiset yöpymisvuorokaudet kasvoivat elokuussa vajaalla yhdeksällä prosentilla ja varmistivat ulkomaisten yöpymisvuorokausien kasvun noin neljäksi prosentiksi koko kesän osalta. Myös kotimaiset yöpymiset kasvoivat elokuussa runsaat viisi prosenttia.

Metsäteollisuus yltää ennätystuotantoon

Metsäsektorin suhdannekatsauksen mukaan maailmantalouden hyvä kehitys siivittää metsäteollisuuden tuotannon määrät tänä ja ensi vuonna uusille ennätystasoille.

Pk-yritysten julkinen erityisrahoitus Suomessa melko hyvällä mallilla

Pk-yritysten julkinen erityisrahoitus on Suomessa hoidettu kansainvälisesti vertaillen varsin kilpailukykyisesti, ilmenee kauppa- ja teollisuusministeriön teettämästä selvityksestä.

AT&T puhelinjätti jakautuu neljään osaan

Yhdysvaltain suurin puhelinoperaattori AT&T ilmoitti keskiviikkona, että yhtiö jakautuu neljään osaan. Kukin uusi yhtiö noteerataan jatkossa itsenäisenä yrityksenä osakemarkkinoilla.

KKK: Euroopan talouspoliittista yhteistyötä vahvistettava

Jotta talouspoliittinen luottamus euroalueeseen vahvistuisi, EU-tason instituutioiden, jäsenmaiden hallitusten ja Euroopan keskuspankin työtä on koordinoitava nykyistä tehokkaammin, sanoo Keskuskauppakamarin ekonomisti Jukka Kero.

Setec sai ison sähköisten henkilökorttien tilauksen Italiasta

Setec toimittaa Italiaan 240 000 sähköistä henkilökorttia. Kortit menevät paikalliselle IPM Groupille, joka toimittaa niitä edelleen mm. Italian postille, Italian kauppakamarille ja Lombardian paikallishallinnolle.

Bensa halpeni lokakuussa, diesel kallistui

Bensiinin hinta laski lokakuussa 14 penniä, mutta dieselöljyn kallistui pennin syyskuusta.

Viikon verovinkki

Sivun alkuun